Dalmatinske udruge za splitski KBC: Zajedno smo jači od korone

Objavljeno: 26. 03. 2020 - 6:04
Dalmatinske udruge za splitski KBC: Zajedno smo jači od korone

Dalmatinske udruge za splitski KBC: 'Zajedno smo jači od korone'

Dalmatinske udruge uputile su zajednički apel u teškim trenucima epidemije koronavirusa. Organizirali su se u pomoći splitskom KBC-u pod sloganom 'Zajedno smo jači od korone', a cilj je prikupljanje sredstava za nabavku potrebne opreme u borbi protiv koronavirusa.

- Solidarnost nema granica! Tako bi trebalo biti uvijek, ali osobito je tako u slučaju koronavirusa koji ne razlikuje spol, boju kože, etničku pripadnost, socijalni položaj i porijeklo. I upravo se tu rodila ideja nekih od dalmatinskih udruga na zajedničko djelovanje kako bi se prikupila sredstva te kako bi na taj način omogućili KBC-u Split da pribavi opremu potrebnu za borbu protiv COVID-19. Ovo je naša domovina, volimo je kao i do sada i želimo njenim građanima sve najbolje. U ovaj apel smo se uključili zajedno, ne gledajući na ideologiju, uvjerenja, predrasude već s namjerom da pokažemo kako smo i jesmo najjači kad je najteže! U ovom apelu obraćamo se svima vama, svim fizičkim i pravnim osobama, svim ljudima dobre volje! Srce nam se steže od tuge i boli, kao vjerujemo i svima Vama zbog onoga što se događa posljednjih mjeseci. Zato smatramo našom moralnom i civilnom dužnošću sve Vas pozvati da stanemo rame uz rame jer naše su duše vezane za ovo tlo i ovaj povjetarac. Obraćamo se tebi majko, tebi oče, tebi sestro, tebi brate, tebi poduzetniče (i nije nam lako jer znamo da u ovoj situaciji svaki pojedinac proživljava svoju osobnu dramu), da svatko od Vas ukoliko je u mogućnosti donira određenu pomoć na račun KBC-a Split.  Nije bitno koliko je, važno da je od srca! Nitko od nas nije siguran da u narednom razdoblju pribavljena oprema neće trebati za spašavanje upravo našeg života ili života naših bližnjih! - poručili su te objavili račune na koje se mogu uplatiti donacije.

Za fizičke osobe:

Državni proračun

IBAN HR12 1001 0051 863 000160

Poziv na broj: HR65 7595-019-26418-010

Opis: Donacija za KBC SPLIT_COVID-19

Za pravne osobe:

Državni proračun

IBAN HR12 1001 0051 863 000160

Poziv na broj HR65 7595-035-26418-010

Opis: Donacija za KBC SPLIT_COVID_19

Potpisnici apela: Hrvatska udruga Benedikt, Zajednica Pape Ivana XXIII, Studentski katolički centar Split – SKAC_ST, Liga za prevenciju ovisnosti, Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu, Udruga HELP, Udruga 'MI' – Split, Udruga San Patrignano, Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, Udruga Mentor, Comunita Mondo Nuovo, Humanitarna organizacija 'Zajednica Susret', Udruga MoSt, Udruga Domine, Udruga ANST 1700 i Hrvatsko društvo za bolesti jetre 'Hepatos'

Dalmatinske udruge za splitski KBC: Zajedno smo jači od korone
  Novosti - Sve